Opis
Tvrtko Šakota, poznati je chef kultnog zagrebačkog restorana Nova, koji je promijenio i popularizirao doživljaj veganske i makrobiotičke prehrane u Zagrebu. U njegovim su specijalitetima uživale brojne domaće i strane poznate osobe.
Na 140 stranica luksuzno opremljene kuharice Tvrtko otkriva ponešto o sebi, svojim interesima te donosi preko stotinu recepata – od predjela, salata, juha, glavnih jela, deserata pa do temeljnih recepata za pripremu tijesta, domaćih rezanaca i još mnogo toga.
Tvrtko Šakota za svoja jela bira organske, cjelovite i sezonske namirnice čime poštuje kriterije uravnotežene i ekološke prehrane. Načela po kojima kuha primjenjuje i u vlastitom životu, a time nas potiče da zdravo i ukusno jedemo te na taj način brinemo o svom zdravlju i izgledu što napokon postaje uzbudljivo i in sve većem broju ljudi.
Za fotografije recepata u knjizi zaslužna je Maja Danica Pečanić, sjajna fotografkinja čije majstorske fotografije prenose ljepotu Tvrtkovih kreacija na tanjuru.