Opis
“Moje sirove strasti”, nova kuharica poznate glumice Nade Rocco govari o njezinom putu prema zdravoj hrani, dugogodišnjem proučavanju knjiga o sirovoj prehrani i prihvaćanju ideje žive, netretirane hrane s kojom se prije puno godina susrela. Otkriće blagotvorno djelovanja sirove hrane na naše fizičko i psihičko zdravlje označava snažan zaokret i u Nadinom privatnom životu, te upravo zato ona želi svoje tajne podijeliti s nama.
Premda se ova knjiga naziva “kuharicom”, u njoj se ništa termički ne obrađuje. Ona zapravo govori o pripremi hrane kao takve – sirove, netaknute i pune prirodnih enzima, onako kakvom i treba biti, jer joj životna vrijednost još nije “upropaštena grijanjem, sušenjem, kuhanjem, konzerviranjem i pročišćavanjem.” Autorica dodaje kako se nada kako će doći dan “kad će naš svijet prepoznati tu jednostavnu činjenicu.”
Ono što je najbolje od svega, osim očiglednih nutricionističkih i zdravstvenih prednosti ovakve prehrane, ona je i iznimno ukusna. Tako se u ovoj sirovojedskoj kuharici skrivaju raznoliki recepti – od sokova, kašica, doručaka, salata i preljeva, juha, jela od povrća, slastica i torta do prirodne kozmetike (koja je naravno jestiva).
U Mojim sirovim strastima riječ je o jednoj vrsti zavođenja. Ali kakvog? Više nije nikakva tajna da zdrava prehrana može bitno utjecati na naš život i da je pažljivo odabrana i pripremljena sirova hrana itekako slasna i ukusna. No ono što nas sputava da joj se posvetimo i iz svog jelovnika izbacimo hrpu štetnih sastojaka i tradicionalnih pripravaka je strah da ćemo se odreći užitka. E, pa nije tako. Dapače, novu ćemo hranu zavoljeti još više kad se počnemo osjećati bolje, kad se riješimo loših i nametnutih navika i kad shvatimo da i u sirovoj hrani možemo, kao ja, strasno uživati.
— Nada Rocco