Opis
Zlatna knjiga Mire Vučetić – kulinarska biblija koja nas podučava i danas
„Kuhajte s ljubavlju i veseljem pa neće izostati željeni uspjeh“ savjet je koji nam već s korica upućuje Mira Vučetić, autorica najvažnije hrvatske kuharice „Zlatna knjiga kuharstva“ s polica većine kuhinja 70-ih i 80-ih godina. Obiteljske ručkove naše majke i bake i danas s neupitnim pouzdanjem rado spravljaju po recepturama ove kulinarske biblije. U doba molekularne gastronomije, raznih pjenica, posteljica i mikro komada hrane na polupraznim tacnama, naići na pun tanjur po starinski pripremljenog domaćeg pečenja s povrćem i krumpirom prava je gozba nekih već pomalo zaboravljenih retro okusa. Vrijedno blago u tom smislu predstavljaju i krasopisom naših baka ispisani notesi požutjelih stranica s receptima ostavljenima u naslijeđe.
„Kuhajte s ljubavlju i veseljem pa neće izostati željeni uspjeh“ savjet je koji nam već s korica upućuje Mira Vučetić, autorica najvažnije hrvatske kuharice „Zlatna knjiga kuharstva“ s polica većine kuhinja 70-ih i 80-ih godina. Obiteljske ručkove naše majke i bake i danas s neupitnim pouzdanjem rado spravljaju po recepturama ove kulinarske biblije. U doba molekularne gastronomije, raznih pjenica, posteljica i mikro komada hrane na polupraznim tacnama, naići na pun tanjur po starinski pripremljenog domaćeg pečenja s povrćem i krumpirom prava je gozba nekih već pomalo zaboravljenih retro okusa. Vrijedno blago u tom smislu predstavljaju i krasopisom naših baka ispisani notesi požutjelih stranica s receptima ostavljenima u naslijeđe.