Opis
Izvornost (originalnost) visokokvalitetnih bijelih, crnih i ružičastih hrvatskih vina valja osigurati u suvremenom tehnološkom postupku proizvodnje, a upravo ova knjiga želi kao priručnik pomoći u tom poslu i pružiti obavijesti svim poklonicima vina, a posebno proizvođačima na hrvatskom obiteljskom gospodarstvu. U knjizi se nalaze sve stručne informacije i savjeti o podrumskim posudama, bačvama, cisternama, mehaničkim i hidrauličkim strojevima, filtrima i crpkama. Također su priloženi svi detalji o morfologiji grožđa kao sirovini, upute u berbi i preradi, te podrobna objašnjenja o pohranjivanju vina i svim prethodnim kemijskim i fizičkim postupcima: analizi, bistrenju, stabilizaciji, vrenju itd. Opisane su i bolesti i mane vina te način njihovog uklanjanja. Na kraju je prikazan proces punjenja, filtriranja i pakiranja vina, uz zanimljivi dodatak o načinima degustacije vina, te pravilnom serviranju.