Opis
Praktični naputak za kuhanje, pečenje i ukuhavanje
,Knjiga je pretisak Zagrebačke kuharice, “sbirke najboljih propisa za domaćice i kuharice”, koju je sastavila hrvatska književnica i javna djelatnica Marija Kumičić davne 1888. godine, a tiskala Knjižara Kugli i Deutsch u Zagrebu. Ovo je izdanje faksimilni pretisak drugoga dopunjenog izdanja iz 1891.
Vjerujemo da ćete prema njezinim uputama rado spravljati i kušati izabrana jela sa stare zagrebačke trpeze. A budući da sve više spoznajemo koliko je za nas danas važna “mala povijest” svakodnevnog života, nadamo se da ćete pritom osjetiti i okus onodobne kulture življenja.
Budući da je naše izdanje pretiska Zagrebačke kuharice iz 1995. već odavno nestalo s knjižarskih polica, ovo vrijedno djelo hrvatske gastronomske baštine odlučili smo ponovno tiskati. Ponovljenom izdanju dodajemo i malu pomoć čitateljima, Rječnik danas manje poznatih riječi i naziva.