Opis
Naučite: usvajati podatke o nutritivnoj vrijednosti namirnica; držati tjelesnu masu pod kontrolom – bilo da se debljate ili mršavite; koji su vam vitamini i minerali najpotrebniji; mudro birati namirnice; tjelovježbu na ispravan način; kontrolirati šećernu bolest; živjeti s alergijama na hranu i s drugim tegobama; liječenje biljnim pripravcima; planirati uravnoteženu vegetarijansku prehranu; razliku između jednostavnih i složenih ugljikohidrata… Ovaj priručnik donosi provjerene činjenice o ugljikohidratima, bjelančevinama i mastima, te o njihovom mjestu u zdravoj prehrani. Može poslužiti kao vodič za razne restorane, pomoći će vam u odabiru jela, savjetovati o prehrani osobe koje boluju od šećerne bolesti i bolesti srca, preporuke za pravilnu prehranu u trudnoći i kojim se tjelesnim aktivnostima uopće možete baviti.
Joy Bauer, prozvana “najboljim nutricionistom u New Yorku” od strane magazina New York, registrirana je dijetetičarka, savjetnica za šećernu bolest, a izgradila je i jedan od najvećih nutricionističkih centara u SAD. Njezin “Joy Bauer Nutrition centar” na Manhattanu pruža usluge djeci i odraslima te pokriva različita područja kao što su mršavljenje, šećerna bolest, poremećaji u prehrani, oporavak za oboljele od srčanih bolesti, prehrana sportaša, alergije na hranu, probavne smetnje, trudnoća, dojenje i menopauza. Prepoznata kao jedna od vodećih stručnjakinja iz područja nutricionizma, Joy Bauer savjetuje sve veći broj klijenata među kojima su vrhunski stručnjaci, poznati glumci, manekeni i olimpijci.