Opis
Također u drugom, svojeglavi, simpatični i duhoviti publicist, travar, učitelj, sakupljač svega samoniklog i jestivog uspio je sastaviti informativan, fotografski bogat i duhovito ilustriran priručnik za sakupljanje, čuvanje i prehranu više od 30 jestivih samoniklih biljaka i plodova. Cortese vješto miješa divlje biljke (od komorača, komorača, stolisnika, plešča, kiselice i dr.) s običnim jelima (sa svježim sirom, žgancima, sirom, krumpirom, ali i čevapčičima) i radi ukusne namaze, kiflice, salate, juhe i napitke. Razumljivi recepti uvjerit će mnoge da usput uberu nešto divlje s brda i probaju kod kuće, a zahvaljujući Corteseu, s puno više poštovanja gledat ćemo i na “korov” uz put više od 30 samoniklih jestivih biljaka klasificirano je prema sezoni vegetacije, tj. od proljeća do zime. Svaki je predstavljen fotografijom, osnovnim botaničkim karakteristikama i zanimljivostima o podrijetlu. Slijede savjeti o berbi, upozorenja o mogućnostima zamjene, podaci o nutritivnoj vrijednosti i ljekovitosti, a sliku svake “samonikle biljke” zaokružuju upute za pripremu i recepti kojih u časopisu ima više od 100 knjiga Nakon najmanje dva jela, svaka biljka je također predstavljena fotografijom.
Knjiga je na slovenskom jeziku.