Opis
Dobro je poznato da se bolesti krvnih žila mogu preduhitriti dobrom ishranom i zdravim nacinom života. Da bi se imalo zdravo srce treba jesti hranu s manje zasicene masti i kolesterola, a recepti u ovoj knjizi posebno su pripremljeni da bi se osiguralo citav niz jela koja se mogu pripremati za svakodnevnu ishranu. Možete biti sigurni da svaki recept, uz izvanredne okuse, uvijek sadrži malu kolicinu masti i da se sigurno može poslužiti svakome tko provodi dijetu sa smanjenom kolicinom kolesterola. Recepti u Kuharici zdrave hrane namijenjeni su obiteljima i mogu se vrlo jednostavno pripremiti. To su zapravo tradicionalna jela pripremljena s malo masti, npr. svinjetina na seoski nacin s krpicama, jesenski fazan, ali tu ima i mnogo drugih novih ideja poput guste juhe od crvenih paprika s limetom, ili haringa u zobenim pahuljicama sa salsom, što ce sigurno postati omiljena obiteljska jela. Tu su i jela savršena za obroke tijekom radnog tjedna, tuna i riblje pogacice s kukuruzom ili karipski pileci ražnjici. Knjiga sadrži i neke raskošnije recepte za svecane ruckove ili vecere, kao što su marokanski zacinjeni peceni pijetlic i pržena mediteranska janjetina. K tome, postoji i poglavlje o povrcu s prijedlozima za vruce, nemasne priloge i salate te mnogi recepti za tjesteninu i pizze. Ali nisu tu samo recepti za glavna jela. Mogu se naci brzi zagrisci, prekrasni varenci i izuzetan izbor kolaca, kruhova i keksa. Svaki recept u Kuharici zdrave hrane popracen je podacima o hranjivoj vrijednosti što pomaže svima onima koji trebaju kuhati zdrava jela bilo za sebe ili za svoju obitelj. Za sve recepte koriste se sastojci koji se mogu lako pronaci u trgovinama ili u kuhinjskom ormaru, a postoje i fotografije što korak po-korak pokazuju sve tehnike i nacine kuhanja. Nikad nije bilo lakše i primamljivije jesti zdravu hranu s malom kolicinom masti.