Opis
Anthony Bourdain vraća se na scenu knjigom Sirove slasti pišući o visokoj kuhinji i niskim strastima – jednako kvalitetno, zanimljivo i žestoko kao i dosad. Ne postoji iskreniji pojedinac među slavnim šefovima kuhinja. A upravo ga to razlikuje od ostatka medijske gastroscene u čijem je stvaranju sudjelovao.
Najkontroverzniji suvremeni američki kuhar u nastavku legendarne knjige Dosje kuhinja obračunava se sa svijetom jela i kuhara duhovitošću, cinizmom, stilom, inteligentnom zlobom i beskompromisnom kritikom. Sirove slasti nova je doza Bourdainovih nemilosrdnih i iskrenih gastronomskih ispovijesti koju ćete progutati u jednom zalogaju!
Poput svog idola Boba Dylana, čim pokrene trend, ostavlja ga za sobom. No sada je opet tu, piše o šefovima kuhinja i restoranima, s onim istim žarom koji je Dosje kuhinju učinio tako neodoljivim.
Time
Bourdain poznaje svijet o kojem piše, ima dobar ukus i stil koji prirodno osvaja… Bourdain je beznadni romantičar kad je riječ o jelu i ljudima koji ga pripremaju.
New York Times Book Rewiev
Svemu što napiše Bourdain doda osobnu notu. U urnebesno smiješnom eseju opisuje svoja uporna nastojanja da odvrati kćer od brze hrane uvjeravajući je da klaun Ronald McDonald ima buhe.
Washington Post
Bourdain bez zadrške opisuje život u kuhinjama američkih restorana, pišući istovremeno autobiografiju i vodič kroz tajne zanata.
Guardian